preskoči na sadržaj

Prva gimnazija Varaždin

 > Naslovnica

Predstavljanje radova nastavnika Prve gimnazije na CARNet-ovoj korisničkoj konferenciji

Autor: Janja Banić, 12. 11. 2019.

Na CARNet-ovoj korisničkoj konferenciji (CARNet Users Conference), održanoj od 5.-8. studenog 2019. u Šibeniku, ove je godine sudjelovalo šestero djelatnika Prve gimnazije. Dva tima pozvana su kako bi predstavili svoje radove. Marko Šafran, prof. biologije i Dinko Meštrović, prof. fizike na konferenciji su predstavili svoj rad „Arduino i 3d printer u prirodoslovlju“. Prikazom mogućnosti nabavke jeftinijih senzora, njihovog programiranja, te 3d printanja kučišta dokazali su primjenjivost bitno jeftinijih senzora koji se s gotovo istom preciznošću mogu koristiti u nastavi STEM ali i drugih predmeta kao i sofisticirani i skupi senzori kupljeni gotovi na tržištu. Njihov je rad, popraćen naknadnom prezentacijom senzora koje su izradili za potrebe nastave u našoj školi, izazvao veliko zanimanje i poziv na predstavljanje u Vinkovce. Važno je naglasiti i kako su u proces izrade tih kompleta uključeni i pojedini učenici naše škole koji su zainteresirani za takvu vrstu rada. Vesna Novosel Martinić, prof. informatike, Bojan Banić, prof. informatike i Janja Banić, ravnateljica predstavili su svoj rad „Analiza utjecaja mikroklimatskih uvjeta u učionicama na rezultate vrednovanja učenika“ koji se temelji na rezultatima istraživanja provedenih u sklopu projekta „Dal' nam štima mikroklima“. U projektu su analizirani mikroklimatski uvjeti u učionicama u vrijeme pisanih provjera te utvrđeni mikroklimatski uvjeti za postizanje najboljih rezultata. Projekt je bio i dio donacijskog natječaja „Generacija NEXT“ Instituta za razvoj i inovativnost mladih i Hrvatskog Telekoma, te jedan od 15 najboljih koji je predstavljen na finalu u Zagrebu. Osim već navedenih autora rada, u projektu su sudjelovali i prof. fizike Dinko Meštrović, prof. matematike Andreja Veršić i prof. matematike Milada Erhatić, te brojni učenici podijeljeni u timove prema vrstama zadataka. Radionice o važnim novostima vezanim za korištenje e-dnevnika, kao i SIGMA sustava za poslovanje školskih ustanova koji će 2020. biti uveden u sve škole Varaždinske županije pozorno je pratio Zdenko Antolković. Na konferenciji je tako naša škola predstavljena kao jedna od naprednih u primjeni novih i suvremenih metoda nastave, prepoznatljivih u Hrvatskoj, što je omogućilo stvaranje novih poslovnih kontakata s nekima od 1200 sudionika iz područja obrazovanja. Radovi za sljedeću konferenciju su već u pripremi, a fotografije s ovogodišnje možete pregledati na našoj Facebook stranici.
PGV ljetopis 2020.

Online izdanje

Tehničke preporuke: za čitanje kliknite na naslovnicu. Pregled se preporuča u Chrome, Mozilla Firefox preglednicima i s normalnom veličinom fonta podešenom na mobilnim uređajima.

PGV Nastava na daljinu
Politika privatnosti PGV

 

 
 
Projekt "Ja mogu"

Prva gimnazija Varaždin provodi projekt "Ja mogu".
Više na poveznici.
QR

380.

PRVA NA FEJSU:

PRVA NA TWITTERU:

ŠKOLSKA KNJIŽNICA NA FEJSU:

Brojač posjeta
Ispis statistike od 7. 11. 2013.

Ukupno: 2327839
Ovaj mjesec: 47313
Ovaj tjedan: 8005
Danas: 641
Korisni linkovi
Kalendar
« Lipanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Oglasna ploča
Tražilica
CMS za škole logo
Prva gimnazija Varaždin / Petra Preradovića 14, HR-42000 Varaždin / www.gimnazija-varazdin.skole.hr / ured@gimnazija-varazdin.skole.hr
preskoči na navigaciju