2024-03-16 10:56:36

Jan Pavić iz 3. g odlazi na Mendeljejevljevu olimpijadu u Kinu

U subotu  9. 3. 2024. na PMF-u u Zagrebu održano je testiranje učenika za sudjelovanje na međunarodnom natjecanju iz kemije, za Kemijsku olimpijadu.

Od osmero učenika koji će predstavljati Hrvatsku na međunarodnim olimpijadama, Jan Pavić jedan je od četiri predstavnika tima koji će predstavljati Hrvatsku na Mendeljejevljevoj olimpijadi.

Ove godine održava se 58. IMChO (International Mendeleev Chemistry Olympiad). Zemlja domaćin je Kina, a olimpijada će se održati  od 20. do 27. 4. 2024. u gradu Shenzhenu.

Samo natjecanje sastoji od  dva testa i praktične provjere. Po tipu zadataka, na Mendeljejevljevoj olimpijadi zadaci su zahtjevniji u odnosu na one s Kemijske olimpijade.

U vrijeme kad su slobodni, učenici posjećuju različite kulturno-umjetničke spomenike i prirodne ljepote zemlje domaćina.

Jan je odabran kroz dva kruga kvalifikacijskog testiranja i kao član tima koji će predstavljati Hrvatsku na  Europskoj prirodoslovnoj olimpijadi. Ove godine zemlja domaćin je Luksemburg, a natjecanje će se održati od 7. do 14. travnja 2024.

Ponosni smo na Jana i njegove sjajne rezultate! Veselimo se čuti priče o Kini i kemiji kad nam se vrati.

Sretno, Jan!

SA kemije i biologije


Prva gimnazija Varaždin