2023-09-29 05:32:00

Kako si? - predavanja i radionica za uvod u novu školsku godinu

U sklopu preventivnih aktivnosti škole godinu smo započeli suradnjom sa zagrebačkom Udrugom kako si?. Udruga je nastala u razdoblju pandemije i nakon potresa u Hrvatskoj s ciljem pružanja potpore široj populaciji. U njoj su se okupili tadašnji studenti psihologije Filozofskog fakulteta u Zagrebu (a današnji mladi psiholozi) pod vodstvom profesorice na katedri za kliničku psihologiju i mentorice dr. sc. Nataše Jokić-Begić. Kroz svoj rad udruga unaprjeđuje psihičko zdravlje i kvalitetu života svojih čitatelja i korisnika, smanjuje stigmatizaciju psihičkih smetnji te popularizira psihologiju u društvu. 

Za roditelje drugih razreda i zainteresirane članove vijeća roditelja profesorica Jokić-Begić održala je 25. rujna 2023.  predavanje Biti roditelj u 21. stoljeću, a za nastavnike predavanje Kako ublažiti posljedice stresa.  S obzirom na to da profesorica ima bogato iskustvo u radu s klijentima u okviru kognitivno-bihevioralne i ACT psihoterapije, slušatelji su dobili pregršt praktičnih i primjenjivih smjernica u okviru ovih njima bliskih, a ujedno dubokih i složenih tema.

Za učenike je isti dan održana radionica „Normalne“ emocije u „nenormalnom“ vremenu - kako s njima? koju su vodile aktivne članice Udruge kako si? Ines Begčević, mag. psych. i Deša Matičević, mag. psych. Na radionicu su pozvani predstavnici svih razreda koji će na satu razrednika prenijeti dojmove i predložiti primjerene aktivnosti.

Materijali za roditelje dostupni su kod razrednika. Puni dojmova s predavanja zahvaljujemo gošćama na susretu i nadamo se nastavku suradnje.

Željka Pačalat, dipl. psiholog


Prva gimnazija Varaždin