2022-10-24 19:29:20

Međupredmetni IBDP projekt “Just say no to food waste” – poziv na izložbu i radionice

Učenici 3. i 4. IB razreda s veseljem vas pozivaju na javnu prezentaciju svojih radova u sklopu međupredmetnog projekta „Just say no to food waste“ u četvrtak, 3.11., u 13:30 u prostorima ROC-a. Sve zainteresirane posjetitelje dočekat će raznovrstan program koji se sastoji od prezentacija postera, panel-diskusija, praktičnih radionica, degustacije hrane i „world cafe“ razgovora u manjim grupama.

Ovom događaju prethodila je izvanučionička nastava u Samobor gdje su učenici 29. 9. 2022. sa svojim nastavnicima posjetili izložbu „Hrana nije otpad, i ja mogu utjecati“ koju je organiziralo Ministarstvo poljoprivrede. Upravo 29. 9. obilježava se Međunarodni dan osviještenosti o otpadu od hrane. Nakon izložbe učenici su gotovo mjesec dana marljivo istraživali i obrađivali tematiku otpada od hrane te u svakom od IBDP predmeta došli do zanimljivih otkrića i potencijalnih rješenja problema otpada od hrane, što na lokalnoj, a što na globalnoj razini.

Vidimo se 3. 11. u ROC-u jer hrana zaista nije otpad i svi mi možemo tome doprinijeti. Letak s detaljnim programom nalazi se u privitku.

Učenici i nastavnici 3. i 4. IB


Prva gimnazija Varaždin