2022-05-25 08:57:00

Državno prvenstvo u atletici

Državno prvenstvo u atletici održano je 14. 5. 2022. u Puli. Bilo je to  deveto državno prvenstvo za učenike i učenice „Srednjoškolca“ Prve gimnazije Varaždin i posljednje u ovoj sezoni, ali za atletičarke ne manje važno. Djevojke su znale da su favoriti za jedno od odličja. Inspirirane drugim mjestom ženske futsal ekipe ušle su potpuno spremne i posvećene, svaka u svojoj disciplini. Slijedilo je cjelodnevno natjecanje za 1000 sudionika i dugo čekanje na rezultat – osvojeno 2. mjesto. Nedostajao je jedan bod. Na trenutak nastala je tišina, mali grč, žal za zlatom, ali već idući trenutak veselje i ponos.

Nastupile su: Klara Košćak, Jana Košćak, Dora Androlić, Viktorija Vujović, Andrea Vuradin, Lucija Mišak, Marija Labaš, Dora Kučina, Petra Krajnik i Matilda Matovinović.

Voditeljica: Tatjana Ostović-Šlehta, prof. mentor

Ekipa je pratila i bodrila nastup svake atletičarke. Bile su zaista tim i ekipa, što je doprinijelo ovakvom rezultatu. Ipak, spomenimo najbolje – prva mjesta za Klaru i Janu Košćak, Viktoriju Vujović i štafetu u sastavu Androlić – Vujović – J. Košćak – K. Košćak!

Za neke maturantice (Vuradin, Mišak i Labaš) ovo je prekrasan način da se oproste od srednjoškolskih natjecanja.

Tanja Ostović-Šlehta, prof. mentor


Prva gimnazija Varaždin