2022-04-07 05:19:17

Atom liga

Atom liga natjecanje je koje se sastoji od rješavanja zadataka iz fizike, kemije, matematike i kombiniranog zadatka, a odvija se na državnoj razini ekipno. Svaka ekipa sastoji se od tri člana. Vrijeme rješavanja zadataka je 75 minuta pa osim znanja, ekipa treba biti dobro organizirana i surađivati. Drugo kolo Atom lige održalo se 31. ožujka, a učenice i učenici Prve gimnazije Varaždin postigli su zapažene rezultate.

U kategoriji prvih razreda ukupno su sudjelovale 72 ekipe, a iz Prve gimnazije Varaždin sudjelovale su 3 ekipe.
Ekipa 2 (Filip Kralj, Jona Sedlar i Andrija Punčec iz 1. g) osvojila je 3. mjesto, a Ekipa 1 (Antun Kralj, Jan Pavić i Marko Hrenić iz 1. g) osvojila je 7. mjesto.

Mentori ekipama su: Milada Erhatić, prof., Helena Kanešić, prof. i Lidija Klampfl, prof.
Ekipa broj 3 (Noa Lipuš, Marko Bošnjaković i Tamara Vitković iz 1. f) osvojila je 14. mjesto. Mentori ekipi su: Tajana Golub Mendaš, prof., Helena Kanešić, prof., i Lidija Klampfl, prof.

U kategoriji drugih razreda ukupno je sudjelovalo 49 ekipa, a iz Prve gimnazije Varaždin sudjelovale su 2 ekipe.
Ekipa 2 (Barbara Kelava, Bruno Kosmačin i  Jana Kelemen iz 2. g) osvojila je 5. mjesto. Mentori ekipi su: Andreja Veršić, prof., Helena Kanešić, prof. i Lidija Klampfl, prof.
Ekipa 1 (Matej Nothig, Vito Šalamon i Petar Ivan Sabati iz 2. e) osvojila je 25. mjesto. Mentori ekipi su: Marko Zrna, prof., Anamarija Bešenić, prof. i Lidija Klampfl, prof.

U kategoriji četvrtih razreda ukupno je sudjelovalo 26 ekipa, a iz Prve gimnazije Varaždin sudjelovala je jedna ekipa. Ekipa čije su članice bile Iva Vresk, Amalija Rafaj Škriljevečki, i Marija Klampfl iz 4. g osvojila je prvo mjesto i to treću godinu zaredom. Mentori ekipi su: Nikolina Ivačić, prof. i Denis Barčot, prof.

Čestitamo svim učenicama i učenicima te njihovim mentoricama i mentorima!


Prva gimnazija Varaždin