2022-02-15 17:00:01

Sastanak sudionika Erasmus+ projekta “Under the European Stars”

Drugi zajednički sastanak učenika i profesora sudionika  Erasmus+ projekta  “Under the European Stars” održan je 9. veljače 2022. Sedamdesetak učenika i profesora iz Mađarske, Finske, Španjolske i Hrvatske okupilo se, naravno, virtualno, kako bi zajedno sudjelovali u radionici naziva “Icebreakers” koju su osmislili naši prijatelji iz Finske.

Cilj radionice bio je, kako i sam naziv govori, “probiti led” prilikom upoznavanja učenika iz drugih zemalja pa smo se tako kroz tri dijela radionice predstavljali jedni drugima u internacionalnim timovima pomoću fotografija, razgovarali smo o zamišljenom putovanju po prirodi i predstavili smo našu zemlju pomoću suvenira. U prvom dijelu odabrali smo svoje tri najdraže fotografije s mobitela te smo se pomoću njih predstavili drugim učenicima. Zatim smo nastavili s planiranjem putovanja po prirodi. Osmišljavali smo čime bismo putovali, što bismo sve uzeli sa sobom i gdje bismo spavali, nadajući se da ćemo jednog dana svoje ideje provesti u djelo.  Zoom sastanak završili smo radionicom u kojoj smo izabrali jedan predmet iz naše sobe koji predstavlja nas i našu državu. Na kraju su nas Finci motivirali da dođemo u svibnju na prvu mobilnost upravo u Finsku te su nam zadali i zadaću kako bismo bili spremni na sve izazove u prirodi koje će za nas pripremiti kada dođemo.

Ovim sastankom zaključili smo koliko posebnosti svaka država skriva te smo isto tako naučili nove i zanimljive stvari o drugim državama i njihovim kulturama, no, što je najvažnije, upoznali smo učenike iz drugih zemalja i krenuli u sklapanje novih prijateljstava.

Nika Megloba, 3. D i Doroteja Bedenik, 3. C


Prva gimnazija Varaždin