2022-01-25 12:42:16

Anketa vezana uz konzumaciju energetskih napitaka - Savjet za zdravlje Varaždinske županije

Poštovani roditelji!

Popularnost energetskih pića u stalnom je porastu zadnjih nekoliko desetljeća. Još  2011. godine objavljeni su rezultati koje je provela EFSA (European Food Safety Authority) među državama članicama EU prema kojem je 68 % adolescenata u dobi od 10 do 18 godina probalo neki energetski napitak. Druga istraživanja su pokazala da većina osoba koja konzumira energetske napitke nije upoznata s njihovim sastavom niti znaju koje su moguće posljedice konzumacije takvih napitaka.

I za našu Županiju postoje podatci o pretjeranoj konzumaciji energetskih pića, a nedavni neželjeni događaj u mlade osobe moguće je povezan s tim problemom.

Zbog toga se Savjet za zdravlje Varaždinske županije želi putem Ankete među učenicima osnovnih škola (od 4. do 8. razreda) i učenicima srednjih škola detaljnije upoznatim s tim problemom među našom djecom. Ankete su anonimne. Nakon obrade podataka i objektivizacije problema, Savjet će putem predavanja, radionica i medija nastojati provesti edukaciju djece i mladeži.

Anketa će se za učenike Prve gimnazije provesti online, u potpunosti je dobrovoljna i anonimna, a poveznicu će razrednici postaviti u virtualne razrede. Rok za ispunjavanje ankete je petak, 28.1.2022. u 12 sati. Pozivamo sve učenike da se uključe. Hvala!


Prva gimnazija Varaždin