2021-06-12 08:42:23

Prijava na Erasmus+ projekt „"STEM - Successfully Reaching Competences"

Dragi učenici, s velikim veseljem vas obavještavamo kako je Erasmus+ projekt "STEM - Successfully Reaching Competences" krenuo s realizacijom te vas ovim putem pozivamo da se prijavite na sudjelovanje u projektu.

Na projektu, uz Prvu gimnaziju Varaždin sudjeluju Škofijska klasična gimnazija iz Ljubljane (nositelj projekta) i Prva kragujevačka gimnazija. Partnerstvo između škola počiva na temeljima uspješnih prethodnih suradnji (projekt „Ljetna škola fizike“) te želji i spremnosti za zajedničku suradnju s ciljem razvoja STEM kompetencija kod učenika. Cilj projekta je predstaviti školske STEM aktivnosti kroz primjere dobre prakse te im dodati novu dimenziju kako bi učenicu stekli višu razinu STEM kompetencija, posebice kroz samostalna istraživanja i pokuse, upotrebu 3d printera i Arduino sučelja, izrade vlastitih mjernih senzora i dr.

Ova prijava odnosi se na sudjelovanje u prvom Erasmus+ susretu u periodu od 23.8. – 29.8.2021. godine u Ljubljani. Zbog epidemioloških mjera koje su trenutno na snazi, za prelazak državne granice potrebna je važeća Covid-19 putovnica (ukoliko je osoba preboljela Covid-19 ili je cijepljena) ili negativan antigenski test (ne stariji od 48 sati). Ukoliko će biti potrebno, testiranje će se odraditi organizirano, neposredno prije samog polaska.

Poveznica za prijavu: https://forms.office.com/r/UtfiDzJ6pj

Za pristup Microsoft Forms obrascu potreban je važeći AAI identitet. Obrazac za prijavu biti će aktivan od subote (12.6.) u 15:00h pa sve do četvrtka (17.6.) u 20:00h. Broj prijava ograničen je na jednu po učeniku tako da pažljivo proučite upute.

Veselimo se vašim prijavama!

Profesori Marko Šafran i Dinko Meštrović


Prva gimnazija Varaždin