2020-03-09 09:17:04

Županijsko natjecanje iz matematike

U srijedu 4. ožujka na Strojarskoj i prometnoj školi Varaždin održalo se županijsko natjecanje iz matematike na kojem je sudjelovalo 29 učenika Prve gimnazije Varaždin. Naši su učenici postigli odlične rezultate u svim kategorijama u kojima su se natjecali.

U kategoriji prvi razredi A prvo mjesto osvojio je Emanuel Tukač, drugo mjesto Veronika Vitez, dok je treće mjesto osvojio Brona Krog. Svo troje učenika mentorirao je prof. Stanko Divjak, a ujedno su polazili i Centar izvrsnosti iz matematike. U toj kategriji još su se natjecali Jelena Nakić, Mislav Putarek, Lucija Svrtan, Mislav Sabolek, Leona Pačalat, Gabrijela Majcen i Iva Stanisavljević.

U kategoriji drugi razredi A prvo mjesto osvojila je Iva Vresk, drugo mjesto Amalija Rafaj Škriljevečki, dok je treće mjesto osvojio Filip Križanić. Svo troje učenika mentorirala je prof. Nikolina Ivačić, a ujedno su i polaznici Centra izvrsnosti iz matematike. U toj kategoriji još su se natjecali Ivona Kuharić, Viktor Pijanec i Lovro Đuranec.

U kategoriji treći razredi A prvo mjesto dijele Gašpar Haramija i Nika Vrček, dok je treće mjesto osvojila Alisa Pevec. Učenike su mentorirali prof. Tajana Golub Mendaš i prof. Milada Erhatić, a ujedno su polazili i Centar izvrsnosti iz matematike. U toj su se kategoriji još natjecali Jan Hofer, Viktorija Lukaček, Nikola Kušen i Marko Varga.

U kategoriji četvrti razredi A prvo mjesto osvojila je Ida Kolmanić, drugo mjesto Andrea Križanić, dok je treće mjesto osvojio Marko Srpak. Učenike je mentorirao prof. Stanko Divjak, a ujedno su polazili Centar izvrsnosti iz matematike. U toj kategoriji još su se natjecali Nina Sokol i Janko Vrček.

U kategoriji prvi razredi B imali smo samo jednu predstavnicu, učenicu Helenu Kolarek koja je osvojila prvo mjesto. Učenicu su mentorirali prof. Anica Sakač i prof. Lara Novak.

Prvenstveno čestitamo svim učenicima na njihovim uspjesima kao i njihovim mentorima te sa zadovoljstvom čekamo da stigne poziv na državno natjecanje za učenike kao i za njihove mentore.

Aktiv profesora matematike


Prva gimnazija Varaždin