2020-01-20 11:20:20

Prezentacija Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije

U četvrtak 16.1.2019. u školskoj knjižnici održano je predstavljanje Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije. Naša bivša učenica, Ida Kveder sada studentica treće godine preddiplomskog studija FKIT-a smjer Primijenjena kemija, predstavila  je svoj fakultet.

 

Na tom fakultetu više je različitih smjerova: Kemijsko inženjerstvo, Ekoinženjerstvo, Kemija i inženjerstvo materijala te Primijenjena kemija. Ida nam je ispričala ponešto o svim smjerovima. Objasnila je zainteresiranima koji su predmeti naročito bitni za pojedine smjerove, kakvi su profesori i asistenti te kako pristupiti odabiru predmeta na maturi kako bi upisali željeni smjer. Od područja koja su osobito važna na tom fakultetu posebno je istaknula: programiranje, računarstvo, osnove elektrotehnike i strojarstvo. Osim kemije budući diplomanti imaju široko područje djelovanja i zapošljavanja. Kaže da se po završenom fakultetu posao nalazi vrlo brzo.

Ida je učenicima dala i nekoliko osobnih savjeta, istaknula je važnost učenja s razumijevanjem te truda, interesa i volje.

Bilo nam je drago vidjeti, osim naših učenika,  i učenike Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole u Varaždinu koji su također pokazali interes za predstavljanje FKIT-a.

Lidija Klampfl, prof.


Prva gimnazija Varaždin