preskoči na sadržaj

Prva gimnazija Varaždin

 > Naslovnica

Predstavljanje radova nastavnika Prve gimnazije na CARNet-ovoj korisničkoj konferenciji

Autor: Janja Banić, 12. 11. 2019.

Na CARNet-ovoj korisničkoj konferenciji (CARNet Users Conference), održanoj od 5.-8. studenog 2019. u Šibeniku, ove je godine sudjelovalo šestero djelatnika Prve gimnazije. Dva tima pozvana su kako bi predstavili svoje radove. Marko Šafran, prof. biologije i Dinko Meštrović, prof. fizike na konferenciji su predstavili svoj rad „Arduino i 3d printer u prirodoslovlju“. Prikazom mogućnosti nabavke jeftinijih senzora, njihovog programiranja, te 3d printanja kučišta dokazali su primjenjivost bitno jeftinijih senzora koji se s gotovo istom preciznošću mogu koristiti u nastavi STEM ali i drugih predmeta kao i sofisticirani i skupi senzori kupljeni gotovi na tržištu. Njihov je rad, popraćen naknadnom prezentacijom senzora koje su izradili za potrebe nastave u našoj školi, izazvao veliko zanimanje i poziv na predstavljanje u Vinkovce. Važno je naglasiti i kako su u proces izrade tih kompleta uključeni i pojedini učenici naše škole koji su zainteresirani za takvu vrstu rada. Vesna Novosel Martinić, prof. informatike, Bojan Banić, prof. informatike i Janja Banić, ravnateljica predstavili su svoj rad „Analiza utjecaja mikroklimatskih uvjeta u učionicama na rezultate vrednovanja učenika“ koji se temelji na rezultatima istraživanja provedenih u sklopu projekta „Dal' nam štima mikroklima“. U projektu su analizirani mikroklimatski uvjeti u učionicama u vrijeme pisanih provjera te utvrđeni mikroklimatski uvjeti za postizanje najboljih rezultata. Projekt je bio i dio donacijskog natječaja „Generacija NEXT“ Instituta za razvoj i inovativnost mladih i Hrvatskog Telekoma, te jedan od 15 najboljih koji je predstavljen na finalu u Zagrebu. Osim već navedenih autora rada, u projektu su sudjelovali i prof. fizike Dinko Meštrović, prof. matematike Andreja Veršić i prof. matematike Milada Erhatić, te brojni učenici podijeljeni u timove prema vrstama zadataka. Radionice o važnim novostima vezanim za korištenje e-dnevnika, kao i SIGMA sustava za poslovanje školskih ustanova koji će 2020. biti uveden u sve škole Varaždinske županije pozorno je pratio Zdenko Antolković. Na konferenciji je tako naša škola predstavljena kao jedna od naprednih u primjeni novih i suvremenih metoda nastave, prepoznatljivih u Hrvatskoj, što je omogućilo stvaranje novih poslovnih kontakata s nekima od 1200 sudionika iz područja obrazovanja. Radovi za sljedeću konferenciju su već u pripremi, a fotografije s ovogodišnje možete pregledati na našoj Facebook stranici.
PGV ljetopis 2021.

Online izdanje

ARHIVA: PGV ljetopis 2020.

Tehničke preporuke: za čitanje kliknite na naslovnicu. Pregled se preporuča u Chrome, Mozilla Firefox preglednicima i s normalnom veličinom fonta podešenom na mobilnim uređajima.

PGV Nastava na daljinu
Politika privatnosti PGV

 

 
 
QR

385.

PRVA NA FEJSU:

PRVA NA TWITTERU:

ŠKOLSKA KNJIŽNICA NA FEJSU:

Brojač posjeta
Ispis statistike od 7. 11. 2013.

Ukupno: 2623776
Ovaj mjesec: 9046
Ovaj tjedan: 28
Danas: 28
Korisni linkovi
Kalendar
« Prosinac 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Oglasna ploča
Tražilica
CMS za škole logo
Prva gimnazija Varaždin / Petra Preradovića 14, HR-42000 Varaždin / www.gimnazija-varazdin.skole.hr / ured@gimnazija-varazdin.skole.hr
preskoči na navigaciju